Autorul celebrului “Imn al golanilor” a fost evacuat miercuri dimineata din locuinta pe care o ocupa in cartierul Cotroceni din Capitala. Grav bolnav, Paturca s-a trezit peste noapte sub cerul liber.

La ora 8.30, proprietarul imobilului din Strada Dr. Lister nr. 61, insotit de jandarmi, a descins la adresa sa-si ia in primire casa revendicata. Cristian Paturca, ocupantul celor trei camere de la mansarda, a fost evacuat din casa, informeaza Cotidianul.

Bolnav de ficat si plamani, Cristian Paturca a fost obligat sa paraseasca locuinta doar „cu ce a fost pe mine. M-au luat din scurt. Toate lucrurile mi-au ramas in casa. Executorul judecatoresc a facut un inventar al bunurilor care au ramas sub sechestru. Proprietarul sustine ca ii datorez 50-70 de milioane drept cheltuieli de judecata si ca o sa ma lase sa-mi iau lucrurile dupa ce achit aceasta suma. Eu nu am insa nici un fel de venituri”, a declarat Paturca pentru Gandul.

"Proprietarul a venit acum un an si jumatate, dar nu am primit niciun fel somatie, iar in aceasta dimineata am fost luat pur si simplu din pat de executori care au venit impreuna cu jandarmeria si care au inconjurat casa(...) Nu poti da afara oameni care au muncit 50-60 de ani la o casa. Eu am bagat bani multi in aceasta casa si am pierdut tot”, a povestit Cristian Paturca.

Creatorul “Imnului golanilor” din Piata Universitatii locuia impreuna cu sora lui si doi ingrijitori.

Artistul va locui in birourile Asociatiei 21 Decembrie pana va face rost de bani ca sa-si inchirieze o locuinta. In urma cu patru ani, Paturca a depus la Guvern o cerere pentru locuinta, insa nu a primit nici un raspuns. La randul sau, proprietarul cladirii a declarat presei ca i-a oferit lui Paturca posibilitatea sa stea in continuare in casa, dar ca acesta nu-si permite sa plateasca chiria.

Pentru 28 mai, Cristian Paturca anunta organizarea unui miting de protest, in fata Guvernului, la care vor participa “toti cei azvarliti afara din case”.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.