Judecarea dosarului fugii lui Omar Hayssam a fost suspendata. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis trimiterea cauzei la Curtea Constitutionala pentru rezolvarea unor exceptii de neconstitutionalitate privind informatiile clasificate si terorismul.
Aparatorii lui Mustafa Tartousi si ai fratilor lui Omar Hayssam sustin ca inculparea unei persoane pentru ca ar fi ajutat sa fuga din tara un om suspectat doar de acte de terorism contravine Constitutiei.
Dosarul fugii lui Hayssam s-a deschis dupa ce sirianul a fugit din tara in urma cu doi ani. In urma cercetarilor, procurorii au ajuns la concluzia ca acesta a fost ajutat de omul de afaceri Mustafa Sartousi sa paraseasca tara cu ajutorul navei Iman T. Omar Omar Hayssam a declarat, insa, intr-o convorbire telefonica cu procurorul Ciprian Nastasiu ca ar fi parasit teritoriul romanesc cu un avion de pe aeroportul Otopeni.

Curtea de Apel Bucuresti a luat, in data de 21 februarie, masura interdictiei de a parasi tara, pentru Mustafa Tartousi, in dosarul fugii lui Omar Hayssam, incepand cu aceeasi zi, si a respins cererile avocatilor de restituire a dosarului la Parchet, pentru refacerea urmaririi penale si a rechizitoriului.

Tot Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 30 noiembrie, solicitarea procurorilor de arestare preventiva a lui Mustafa Tartoussi, armatorul navei cu care DIICOT sustine ca a fugit din tara Omar Hayssam.
Instanta a decis si impunerea de interdictii de a parasi tara pe numele fratiilor lui Omar Hayssam si Mukhles Omar si Mahmoud Omar trimisi in judecata, alaturi de Mustafa Tartoussi, in dosarul privind fuga omului de afaceri Omar Hayssam, condamnat pentru terorism.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.