Dupa ce premierul a decis pe nepusa masa revocarea din functie a secretarilor de stat Gheorghe Mocuta si Katalin Barbara Kibedi, pe unul din locurile vacante a fost numit tocmai un fost asociat al ministrului justitiei, Catalin Predoiu.

Noul secretar de stat se numeste Radu Constantin Ragea si pe langa faptul ca a avut o firma de consultanta business, in care era asociat cu Predoiu, nu are niciun fel de studii juridice, facultatea si doctoratul acestuia fiind terminate in domeniul economic. Acesta este motivul pentru care SoJust cere ministrului justitiei sa explice cat mai repede numirea lui Ragea in functia de secretar de stat.

Secretarii de stat in Ministerul Justitiei, Katalin Barbara Kibedi si Gheorghe Mocuta, au fost "concediati" de premier fara nici un fel de explicatii, pentru ca pe unul din locurile vacante sa fie numit Radu Constantin Ragea, care, surprinzator, a fost asociat intr-o firma cu actualul ministru al justitiei, Catalin Predoiu.
Radu Constantin Ragea si Gabriel Tanasescu au fost numiti luni de catre premierul Tariceanu in functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei, dupa ce predecesorii lor au fost "concediati" fara nici un fel de explicatie, afland despre demitere din media. Interesant este ca Radu Ragea a fost asociatul ministrului justitiei la firma P&R Forus Strategies, firma ce se ocupa de acordarea consultantei de business.

Asocierea acestora s-a incheiat la numirea lui Predoiu in functie, dar se pare ca, datorita "circumstantelor", cei doi vor lucra din nou impreuna. Numai ca exista o mare problema de care premierul Tariceanu nu a dorit sa tina seama atunci cand l-a numit pe Ragea in functie, anume ca acesta nu are nici un fel de studii juridice, dar va fi secretar de stat tocmai in Ministerul Justitiei. Potrivit Asociatiei Nationale de Administratie, Ragea a absolvit Academia de Studii Economice in 1999 si este doctorand in economie.

Cu privire la acest aspect, Georgiana Iorgulescu, directorul Centrului pentru Resurse Juridice, a declarat ca "functiile de conducere din MJ ar trebui detinute de juristi, mai ales ca se apropie raportul de tara, iar la capitolul justitie, nu stam bine deloc". Despre acelasi subiect, presedintele Sojust, judecatorul Adrian Neacsu, a precizat ca "postul de secretar de stat este unul tehnic si evident necesita cunostinte de ordin juridic, insa sper ca aceasta numire in functie sa fie corect si transparent explicata si justificata intr-un timp cat mai scurt". Cat despre cei "concediati", Gheorghe Mocuta a precizat ca nici macar ieri nu a fost anuntat de faptul ca a fost demis.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.