Aproximativ 20 de revolutionari, apartinand Asociatiei Victimelor Mineriadelor, au protestat ieri, in fata sediului PSD, cerand arestarea lui Ion Iliescu, considerat responsabil de "sangele varsat" la revolutie si mineriade.

Revolutionarii au sustinut ca "infractorul" Ion Iliescu trebuie sa raspunda penal si au criticat atitudinea presedintelui de onoare al PSD ,"care vine si ne da sfaturi si povete, distorsioneaza adevarul despre ceea ce s-a intamplat in 1990".

La protestul din fata sediului PSD, au participat si membri PNL, nemultumiti de alianta electorala dintre cele doua partide. Revolutionarii si-au manifestat, in dese randuri, adversitatea fata de Ion Iliescu, mergand chiar pana la Strasbourg, unde au afisat pancarte in care comemorau victimele revolutiei si il acuzau pe Iliescu de genocid.

Acesta a mai fost vizitat de revolutionari in februarie, cand acestia au adus o lumanare in fata resedintei fostului presedinte, gandindu-se ca "poate nu are lumina in casa".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.