Presedintele Traian Basescu a semnat, azi, in cartea de condoleante deschisa la ambasada Chinei, exprimand solidaritatea poporului roman cu cel chinez dupa tragedia din 12 mai.

"Sunt profund indurerat de efectele cutremurului din 12 mai 2008. Exprim regretul profund pentru numarul mare de victime omenesti si pentru pagubele materiale mari. Suntem solidari cu oamenii tarii dumneavoastra. Exprim convingerea ca poporul chinez va reusi sa depaseasca repede acest moment greu", a fost mesajul scris de seful statului in cartea de condoleante.

"Este un moment greu pentru poporul chinez", a declarat apoi presedintele. "Am venit sa asigur China ca suntem alaturi de ei, ca nu vom privi nepasatori tragedia din 12 mai", a adaugat el.

Presedintele a subliniat ca solidaritatea este lucrul de care chinezii au cea mai mare nevoie in acest moment. Intrebat daca seismul din China este un semnal de alarma pentru tara noastra, Basescu a aratat ca "ce s-a intamplat poate fi un semnal de alarma pentru oricine". El a adaugat ca in Romania poate avea loc oricand un cutremur, avand in vedere amplasarea tarii intr-o zona seismica. Seful statului a rememorat momentul 1977, cand "solidaritatea celorlalte state ne-a ajutat sa trecem mai usor peste drama noastra".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.