Candidatul liberal la primaria Capitalei, Ludovic Orban a anuntat luni ca Executivul a aprobat hotararea prin care canalul Dunare-Bucuresti este preluat de Ministerul Transporturilor, urmand a fi transformat ca obiectiv de investitie in canal navigabil.
"Guvernul a aprobat hotararea de guvern prin care canalul Dunare-Bucuresti a fost preluat de la Ministerul Mediului la Ministerul Transporturilor si a fost transformat ca obiectiv de investitii din canal de irigatie in canal navigabil, urmand ca in aproximativ o luna de zile sa incepem realizarea studiului de fezabilitate pentru a incepe constructia cat mai repede", a spus Orban, in contextul conferintei prilejuite de lansarea programului sau de viitor edil al Capitalei.

La inceputul lunii martie, ministrul Transporturilor , Ludovic Orban, sustinea ca cel putin cinci companii s-au aratat interesate de realizarea proiectului canalului Dunare-Bucuresti, in care sa fie investite sume astfel incat acesta sa devina navigabil.

“Este un proiect abandonat de factorii politicii postrevolutie in mod gratuit, pentru ca este un proiect care starneste interesul companiilor serioase care au activitate in acest domeniu. Avem cel putin cinci firme importante care si-au manifestat interesul de finalizare a canalului care in prezent este unul de irigatii si care poate fi transformat intr-un canal navigabil”, a declarat ministrul transporturilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.