Mii de persoane de toate varstele, dar si grupuri organizate de scolari au vizitat ieri Palatul Cotroceni de "Ziua Portilor Deschise", eveniment organizat de administratia prezidentiala cu ocazia implinirii unui an de la invalidarea prin referendum, la 19 mai 2007, a deciziei Parlamentului de suspendare a sefului statului.

De la eveniment nu a lipsit presedintele Traian Basescu, care a ajuns in curtea Palatului in jurul orei 15.30. Imediat a fost intampinat de vizitatori cu care a stat de vorba si s-a fotografiat.

"Nu am apreciat niciodata ca institutia reprezinta atata interes pentru romani", a spus Basescu, adaugand ca indiferent cu cine voteaza, romanii sunt bineveniti la Cotroceni.

Un an de la 322

Basescu a spus ca evenimentul din acest an nu este o sarbatoare a presedintelui, ci a romanilor, care anul trecut au schimbat decizia Parlamentului. Seful statului a adaugat in acest sens ca 19 mai trebuie sa devina "Ziua portilor deschise la Cotroceni" si sa marcheze ziua in care romanii au fost mai puternici decat propriul lor Parlament. "Este un an de cand, pentru prima data de la razboi incoace, romanii au decis altfel de cum a decis, intr-o vreme, Marea Adunare Nationala, iar in alta vreme, Parlamentul", a afirmat presedintele. Basescu s-a referit la votul celor 322 de senatori si deputati, pe 19 aprilie 2007, privind suspendarea sa din functie, decizie respinsa de cetateni prin referendum.

Mai mult

Presedintele a adaugat ca, incepand de anul viitor, in cladire se va putea vizita inclusiv etajul superior, unde se afla biroul prezidential, birourile functionarilor si sala unde au loc sedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Ieri au fost deschise pentru vizitare doar o parte a salilor de lucru ale Administratiei prezidentiale, Muzeul National Cotroceni, precum si gradinile Palatului.

Traditie

Fostul presedinte Ion Iliescu organiza "Ziua Portilor Deschise" de ziua lui de nastere (3 martie) si de cea onomastica (7 ianuarie), iar Emil Constantinescu toamna si primavara, cand deschidea Parcul Cotroceni pentru toti vizitatorii, precum si de ziua lui de nastere, pe 19 noiembrie.

Specula politica

Evenimentul a fost marcat si de prezenta unui grup de reprezentanti ai PSD Sector 3, in frunte cu candidatul partidului pentru primaria sectorului, Doru Giugula, care au pichetat Palatul Cotroceni o jumatate de ora.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.