Premierul Calin Popescu Tariceanu se declara convins ca in viitor forta de munca din Romania nu va ramane ieftina. El a adaugat insa ca, mai inainte, economia trebuie sa creasca.

Premierul Tariceanu a povestit ca s-a intalnit saptamana aceasta cu mai multi oameni de afaceri germani, pe care i-a indemnat sa nu-si faca iluzii in privinta costurilor cu forta de munca din Romania.

El crede ca firmele care investesc doar din cauza nivelului de salarizare fac o greseala.

"Romania nu trebuie sa ramana o tara atractiva pentru investitii numai prin prisma costului fortei de munca coborat", a spus domnul Tariceanu.

"Ca atare, trebuie sa dezvoltam sectoarele de cercetare, de inovare, unde resursa umana sa fie valorificata si prin aceasta sa ne castigam competitivitatea."

Premierul adauga ca e o nevoie si de o schimbare in sistemul educational, pentru ca astfel sa fie formati oameni competenti.

In acest an, producatorul de telefoane finlandez Nokia a inchis o fabrica din Germania si si-a deschis una langa Cluj, la Jucu.

Salariile reduse oferite de unele companii straine prezente in Romania au provocat insa si nemultumiri: dupa o greva de aproape trei saptamani, muncitorii de la uzina argeseana Dacia Renault au obtinut majorari de salarii.

Un protest asemanator a avut loc la combinatul siderurgic ArcelorMittal, din Galati.

Greva organizata de unul dintre sindicatele de pe platforma industriala a fost insa anulata de justitie.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.