Mii de credinciosi din intreaga tara continua sa soseasca la Biserica Militara din cadul Bazei Navale Mangalia pentru a se inchina la racla in care se afla Braul Maicii Domnului, odor bisericesc de mare pret adus de la manastirea greceasca Panaghia Kato Xenias, despre care se spune ca este dovada existentei pamantesti a Maicii Domnului.

Biserica Militara este lacasul de cult care a avut marea onoare de a fi gazda Braului Maicii Domnului. Maine, aici, se va oficia slujba de sfintire a lacasului, care poarta hramurile „Intrarea Maicii Domnului in Biserica“ si „Adormirea Maicii Domnului“.

Inca de joi, femei, barbati, copii, batrani au venit cu miile sa se inchine sfantului odor. Oameni cu lacrimi in ochi, chinuiti de boli incurabile, rude ale unor bolnavi care mai spera la o minune sau pur si simplu credinciosi care cauta linistea sufleteasca, toti asteapta sa ajunga in fata sfantei relicve.

Potrivit traditiei, Apostolul Toma, nefiind prezent la inmormantarea Maicii Domnului, a primit Sfantul Brau ca dovada a invierii si ridicarii ei cu trupul la cer. Acesta a fost tesut de Maica Domnului din par de camila.

In prezent exista trei bucati din relicva, toate aflandu-se in Grecia. Braul negru al Maicii Domnului este pastrat la Manastirea Vatopedu, de pe Muntele Athos, intr-o racla din argint confectionata in secolul al XVIIIl-ea in Tara Romaneasca. Celelalte doua bucati au fost daruite Manastirii de maici Kato Xenias, situata la 50 km de Volos.

Se spune ca de-a lungul vremii Braul Maicii Domnului a vindecat nenumarati bolnavi, in special de cancer, si a ajutat sa nasca femei care nu puteau avea copii. Odorul bisericesc va ramane la Mangalia pana duminica 18 mai, cand va fi adus, in procesiune, spre Constanta, cu un scurt popas la Eforie.

Pana in zorii zilei de 22 mai, Sfantul Brau va ramane la Constanta, asa incat credinciosii sa i se poata inchina chiar de ziua orasului, 21 mai, cand se celebreaza praznicul Sfintilor Imparati Constantin si Elena.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.