Ministrul de interne german, Wolfgang Schuble, i-a transmis azi la Bucuresti omologului sau roman, Cristian David, ca Germania va sprijini Romania in efortul de securizare a frontierelor, pentru ca statul roman sa isi indeplineasca obiectivul de aderare la spatiul Schengen, fixat pentru 2011

Oficialul german, aflat in vizita la Bucuresti, a afirmat ca sustine Romania in demersurile in vederea aderarii la spatiul Schengen.

"Am avut o discutie intensa privind colaborarea noastra in interiorul Uniunii Europene (...). Sustinem Romania pentru aderarea la spatiul Schengen si vom intari cooperarea regionala privind combatarea migratiei ilegale", a declarat oficialul german.

In acelasi timp, ministrul Cristian David a declarat ca Romania va profita de ajutorul expertilor germani pentru a fi pregatita sa adere in 2011 la spatiul Schengen.

"Noi avem drept obiectiv fixat ca, pana in anul 2011, Romania sa adere la spatiul Schengen, de aceea am pus bazele unui plan foarte minutios si riguros. Tocmai de aceea avem o legatura directa cu expertii germani si vom folosi experienta lor pentru a realiza acest proiect la nivelul exigentelor Uniunii Europene", a declarat Cristian David.

Potrivit lui David, securizarea frontierelor Romaniei reprezinta o responsabilitate nu atat fata de cetatenii romani, cat mai ales fata de cetatenii intregii Europe.

"Ne dorim ca granitele Romaniei, care vor fi si granitele Europei, sa fie sigure pentru intreaga comunitate europeana", a mai spus ministrul internelor roman.

Intrebat daca Germania se confrunta cu probleme asemanatoare celor din Italia in care numerosi romani comit infractiuni, Wolfgang Schäuble a afirmat ca nu se poate discuta despre o situatie similara.

"Poate ca cei care creeaza probleme s-au dus in Italia si nu la noi. In ceea ce ne priveste, noi nu avem o situatie asemanatoare cu Italia", a declarat oficialul german.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.