Modul in care Romania si-a indeplinit sau nu angajamentele in combaterea coruptiei va intra saptamana viitoare in atentia expertilor de la Comisia Europeana, care se vor deplasa atat in tara noastra, cat si in Bulgaria pentru a analiza situatia.
Raportul final pe justitie va fi prezentat la sfarsitul lunii iulie cand se va decide daca progresele au fost suficiente pentru a nu se activa clauza de salvgardare. Ultimul raport al CE a constatat probleme serioase, iar referitor la Romania, documentul preciza ca "exista riscul ca incalcarea constanta a normelor UE sa declanseze clauze de salvgardare, atat in domeniul agriculturii, cat si al justitiei".

Totusi, un oficial al UE a precizat ca desi sunt "copii problema" ai Uniunii, cele doua tari sunt cruciale din punct de vedere geopolitic, iar statutul de membru n-a fost doar un acord intre Uniune si cele doua guverne, ci a fost vorba si de ameliorarea situatiei cetatenilor bulgari si romani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.