Ministerul Apararii ascunde deplasarea in interes privat a amiralului Gheorghe Marin in SUA Armata Romana nu a fost reprezentata de seful ei in prima parte a reuniunii NATO, fiindca acesta s-a intors tarziu din SUA, unde a fost sa-si viziteze fiica.

In prima zi a reuniunii NATO de la Bruxelles, miercuri, 14 mai, dimineata, „seful Armatei Romane trebuia sa participe la cele doua intruniri ale sefilor Apararii din tarile membre si ai statelor care participa la misiunile din Afganistan si Kosovo. Amiralul a absentat de la ambele intruniri, fiind inlocuit de catre reprezentantul militar al Romaniei la NATO, gen. Sorin Ioan.

SMG zice una…

In ziua absentei amiralului de la intrunirile NATO, „Adevarul" a solicitat un punct de vedere atat de la Ministerul Apararii (MAp), cat si de la Statul Major General (SMG). Nici una dintre cele doua institutii nu a putut preciza, pana la inchiderea editiei, unde se afla seful Armatei Romane. Ieri, dupa ce am dezvaluit faptul ca Gheorghe Marin a absentat nemotivat de la intalniri de nivel inalt, lucrurile s-au precipitat. SMG-ul a anuntat ca amiralul Gheorghe Marin a ales sa participle la o alta intalnire, „mai importanta", cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, in detrimental celei din programul de lucru.

Informatiile obtinute de ziarul nostru demonteaza total varianta oficiala. Conform surselor noastre, amiralul ar fi avut doua zile libere, pana la inceperea reuniunii NATO, pentru a-si vizita fiica, aflata la studii la California University, din San Diego.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.