In prima zi a reuniunii NATO de la Bruxelles, miercuri, 14 mai, dimineata, „seful Armatei Romane trebuia sa participe la cele doua intruniri ale sefilor Apararii din tarile membre si ai statelor care participa la misiunile din Afganistan si Kosovo. Amiralul a absentat de la ambele intruniri, fiind inlocuit de catre reprezentantul militar al Romaniei la NATO, gen. Sorin Ioan.

SMG zice una…

In ziua absentei amiralului de la intrunirile NATO, „Adevarul" a solicitat un punct de vedere atat de la Ministerul Apararii (MAp), cat si de la Statul Major General (SMG). Nici una dintre cele doua institutii nu a putut preciza, pana la inchiderea editiei, unde se afla seful Armatei Romane. Ieri, dupa ce am dezvaluit faptul ca Gheorghe Marin a absentat nemotivat de la intalniri de nivel inalt, lucrurile s-au precipitat. SMG-ul a anuntat ca amiralul Gheorghe Marin a ales sa participle la o alta intalnire, „mai importanta", cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, in detrimental celei din programul de lucru.

Informatiile obtinute de ziarul nostru demonteaza total varianta oficiala. Conform surselor noastre, amiralul ar fi avut doua zile libere, pana la inceperea reuniunii NATO, pentru a-si vizita fiica, aflata la studii la California University, din San Diego.