Ioan Avram Muresan a mai declarat ca sefii "Doi si un sfert" din Baia Mare din perioada in care Ciorba era colaborator au fost ulterior promovati in DNA si in Ministerul de Interne. Fostul ministru al agriculturii din Guvernul CDR a mai afirmat ca va face o cerere la procurori pentru a-i prezenta tot filmul realizat de procurori in urma filajului la care a fost supus.

Ioan Avram Muresan a fost ieri la DNA, pentru a-si studia dosarul in care este acuzat alaturi de fostul ministru al agriculturii, Decebal Traian Remes.
In data de 21 martie, Muresan a sustinut ca a depus la CEDO o plangere prin care cere daune statului roman pentru modul cum s-au comportat procurorii anticoruptie in momentul retinerii sale in acest caz.

Avocatul lui Muresan, Bogdan Barbat a declarat ca plangerea la CEDO este facuta pentru mai multe capete de acuzare, cum ar fi rele tratamente, incalcarea dreptului la un proces echitabil, incalcarea dreptului la libertate si incalcarea secretului corespondentei.

In data de 18 decembrie 2007, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa mentina hotararea Tribunalului Bucuresti prin care fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, i s-a inlocuit interdictia de a parasi localitatea cu interdictia de a parasi tara si, in plus, i-a interzis acestuia sa ia legatura cu Decebal Traian Remes. Muresan are interdictie de a mai lua legatura si cu omul de afaceri Gheorghe Ciorba, Ion Simion si Alic Florea.

Citeste si:

Procurorii DNA il cerceteaza pe Muresan pentru complicitate la savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta. In aceeasi cauza mai este cercetat si omul de afaceri Gheorghe Ciorba, tot pentru savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta.

Din probele administrate pana in prezent de procurori a rezultat ca, in cursul lunii septembrie 2007, Ioan Muresan ar fi inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse in valoare de 1.500 lei si a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba catre Decebal Traian Remes, pentru ca acesta din urma sa favorizeze firmele omului de afaceri la licitatii publice, organizate de institutii publice aflate in subordinea demnitarului. In acelasi scop, Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Ioan Muresan, ar fi promis ca va oferi si un autoturism de lux.

Decebal Traian Remes a demisionat, pe 11 octombrie, din functia de ministru al agriculturii, la cererea premierului Calin Popescu Tariceanu, a doua zi dupa ce postul public de televiziune TVR 1 a difuzat mai multe inregistrari audio si video din care reiesea ca ar fi primit mita de la Ioan Avram Muresan. In una dintre inregistrari, Remes era filmat pe terasa unui restaurant din zona Dorobanti in timp ce primea de la Ioan Avram Muresan un plic in care se presupune ca s-ar fi aflat suma de 15.000 de euro.

In cazul lui Decebal Traian Remes, Parchetul General a cerut la Cotroceni aviz pentru inceperea urmaririi penale.