Gigi Becali pare sa fie in cautare de candidati la Presedintia Romaniei. Prezent marti seara la B1 TV, la emisiunea “Nasul” a lui Radu Moraru, liderul PNG a declarat ca i-a propus cunoscutului jurnalist Emil Hurezeanu sa preia conducerea partidului, iar anul viitor sa candideze pentru postul de presedinte al Romaniei. “Dintre toti analistii politici, eu il apreciez cel mai mult pe domnul Hurezeanu. I-am propus sa preia partidul, sa fie el presedinte, iar in 2009 sa candideze la presedintie. Domnul Hurezeanu mi-a spus ca nu vrea sa se mai bage in politica. Pe Hurezeanu il admir tot timpul la emisiuni, nu are rautati, are logica”, a declarat Becali pentru cotidianul.ro.

Latifundiarul din Pipera a continuat apoi cu un alt nume sonor pe care si l-ar fi dorit in partid, eventual candidat la presedintie: Cristian Tudor Popescu. “Tudor Popescu are si talent, are si calitati de conducator. E manager bun, nu degeaba l-au urmat 80 de oameni cand a plecat de la «Adevarul»“, a declarat latifundiarul din Pipera.

Hurezeanu nu a fost singura personalitate pe care Becali a declarat ca si-ar dori-o aproape: actorul Dan Puric, filozofii Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu si jurnalistul Stelian Tanase sunt si ei pe lista. Puric este de altfel un nume vehiculat de ceva vreme in partid, un numitor comun intre Puric si liderul PNG fiind discursul crestin-ortodox practicat de acestia. “Vreau toti intelectualii. Il vreau si pe Patapievici. Imi place si el. Doar pe Dinescu nu il vreau. Dinescu e hahalera. Eu finantez partidul cu 20-30 de milioane de euro pe an, nu mai candidez la nici o functie, raman doar presedinte executiv”, a spus acesta.