Fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, este audiat la DNA. Acesta a fost chemat ca martor in dosarul transferurilor de fotbalisti. Agathon da explicatii procurorilor anticoruptie in calitate de fost membru al Consiliului de Administratie al clubului Dinamo.

"Sunt absolut convins ca cei care se ocupa de transferuri la Clubul Dinamo sunt profesionisti, sunt competenti, sunt verticali, sunt corecti si cinstiti. Si mai stiu bine ca, daca ii tai pe mana pe Nicu Badea, pe Cristi Borcea, pe Turcu si pe mine daca doriti veti vedea, veti vedea ca sangele nostru are culoarea alb-rosu", a declarat Dan Matei Agathon.

In calitate de martori in acest dosar au mai fost audiati pana in prezent fostul international Cristi Dulca si Marcel Lazareanu, fost presedinte al Universitatii Cluj, Catalin Munteanu de la Dinamo Bucuresti, fostul fotbalist al Stelei, Denis Serban si presedintele FRF, Mircea Sandu.

Vizati de ancheta DNA in dosarul transferurilor internationale din fotbal sunt impresarii Ioan Becali, Victor Becali si Gheorghe Popescu, patronul clubului de fotbal Rapid Bucuresti - Gheorghe Copos, avocatul Sica Puscoci, fostul director al clubului de fotbal Otelul Galati - Mihai Stoica, presedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo - Cristian Borcea, fostul presedinte al clubului de fotbal Dinamo - Mircea Stoenescu, presedintele clubului de fotbal Gloria Bistrita - Jean Padureanu si actionarul la clubul de fotbal Dinamo - Gheorghe Netoiu.

Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva celor zece, in data de 10 ianuarie, in baza raspunsurilor primite in cadrul a 17 comisii rogatorii efectuate in mai multe state din Europa si Asia (intre care China, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Italia), precum si analizele efectuate de Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) si Garda Financiara.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.