Social-democratul Miron Mitrea s-a prezentat, astazi la Parlament, unde o subcomisie parlamentara studiaza dosarul sau.

Dupa audiere, comisia juridica va intocmi un raport final ce va fi prezentat plenului. In urma votului, se va decide daca Miron Mitrea poate sau nu sa fie cercetat penal pentru coruptie. Directia Nationala Anticoruptie a solicitat Camerei Deputatilor aviz pentru urmarirea penala in cazul fostului ministrui al Transporturilor.

Intr-un interviu acordat jurnalistilor, Miron Mitrea declara ca inrega poveste cu dosarul de la DNA nu poate fi considerata o comanda politica. Mai curand ar fi vorba despre rea-vointa.

Fostul ministru al Trasnportuilor spune ca dosarul nu s-a vrut a fi inaintat instantei pentru ca nu se dorea practic judecarea lui, ci initierea unei discutii publice de amploare.

„Aceasta este a treia oara cand se incearca inceperea urmaririi penale. De ce nu a fost finalizat? E vorba de imagine. Daca era ceva juridic, se trimitea dupa 6 luni instantei”.

In ceea ce priveste aparetnul favor pe care finul sau, Eugen Nicolici i l-ar fi facut prin aruncarea unei ocheade peste dosarul acestuia, Mitrea spune ca i-a facut „un deserviciu”.

„Nu l-am certat, dar as fi preferat sa nu faca asta”, a marturisit social-democratul.

Mitrea declara ca, in orice caz, finul sau nu avea cu ce sa il puna sa curent. „E un caz banal ce implica prelungirea unei case cu doua camere si o baie”, precizeaza fostul ministru. Acesta le-a marturisit jurnalistilor ca ar dori ca Parlamentul sa dea aviz favorabil, dar sa si inceapa o ancheta in ceea ce priveste modul in care DNA „isi face treaba”.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.