Un viciu de procedura al DNA privind cererea adresata Camerei privind inceperea urmaririi penale pentru Mitrea si Nastase ar putea intarzia votul deputatilor.

Comisia juridica urmeaza ca in aceasta dimineata sa analizeze referatele subcomisiei care a verificat dosarul DNA al fostului ministru Miron Mitrea. Deputatii juristi urmeaza sa compare si daca sesizarea DNA prin care se cere aprobarea inceperii urmarii penale pentru Mitrea este compatibila cu documentele din dosar. Dupa dezbatere, comisia va trebui sa voteze un raport in care se va recomanda plenului Camerei aprobarea sau respingerea cererii DNA.

Luni a intervenit un element nou in odiseea dosarelor DNA. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a depus la Biroul Permanent al Camerei un proiect de modificare a Regulamentului institutiei. Proiectul prevede introducerea unui articol potrivit caruia dezbaterea cererii de urmarire penala a membrilor Guvernului se face la solicitarea procurorului general.

Miza propunerii: urmarirea penala in cazurile Mitrea si Nastase a fost ceruta nu de procurorul general, asa cum s-a stipulat in Decizia Curtii Constitutionale pe aceasta tema, ci de seful DNA.

Exista premisele ca atat Mitrea, cat si Adrian Nastase - cand va intra pe rolul Camerei dosarul sau - sa conteste procedurile si sa se astepte astfel adoptarea modificarii Regulamentului. Ceea ce ar putea sa dureze. Oricum, in cazul lui Mitrea, chiar daca acesta nu va contesta procedura, situatia sa nu va fi dezbatuta in aceasta luna. De miercuri Camera intra - oficial - in vacanta electorala pana pe 2 iunie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.