Diferenta de salariu dintre manageri si subordonatii lor plaseaza Romania pe locul trei din 61 de state ale lumii, la egalitate cu Vietnamul.

Romania este una dintre tarile in care diferentele salariale dintre manageri si ceilalti angajati din companie (cei cu activitati de birou) sunt printre cele mai mari, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta Hay Group. Astfel, la nivelul anului trecut, un angajat cu functie manageriala dintr-o companie autohtona castiga, in medie, cu 9,8% mai mult decat un subordonat de-ai sai. Cele aproximativ 10 procente plaseaza tara noastra pe pozitia a treia intr-un top 61 al tarilor dupa diferentele salariale dintre angajati, dupa China (11,8%) si Thailanda (10,8%). Vietnam se situeaza la acelasi nivel cu tara noastra.

Reprezentantii companiei de cercetare explica diferentele mari dintre salarii, evidente in special in tarile in curs de dezvoltare, prin cererea foarte mare de manageri.

Comparativ cu statele din jur, managerii din companiile din Romania castiga mult mai mult raportat la colegii lor fara functii. Spre exemplu, un sef din Bulgaria are pe statul de plata cu 6,3% mai mult decat un simplu angajat, in timp ce un manager ungar este remunerat cu 6,2% mai mult decat un subaltern, iar un ucrainean aflat pe o pozitie de conducere primeste in medie cu 6,8% peste salariul unui subordonat. Cele mai mici discrepante de salarizare exista insa in state precum Norvegia (2,3%), Canada si Suedia (2,6%).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.