Romania a obtinut acordul Comisiei Europene (CE) de a renunta la vaccinarea impotriva pestei porcine in ferme, informeaza NewsIn. Mai mult, fondurile alocate initial pentru achizitia vaccinului vor fi utilizate pentru masuri de biosecuritate, a declarat presedintele ANSVSA, Radu Roatis.

"Romania a obtinut acordul CE de a renunta la utilizarea vaccinului marker in ferme. De asemenea, Romania nu a pierdut fondurile alocate pentru achizitia vaccinului marker, deoarece a solicitat CE si a obtinut dreptul de a utiliza aceste fonduri pentru intensificarea masurilor de biosecuritate in ferme", a declarat vineri, pentru NewsIn, Radu Roatis, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

Roatis nu a precizat despre ce suma este vorba, dar a subliniat importanta faptului ca Romania nu pierde fondurile europene.

"Toate cele 420.000 de doze de vaccin marker care au intrat in tara sunt puse sub sechestru si vor fi returnate firmei producatoare. Romania va continua vaccinarea porcilor mistreti si a celor din gospodarii individuale", a completat vicepresedintele ANSVSA, Mircea Chertes.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.