DNA a anuntat ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Gigi Becali, pentru luare de mita si a lui Anton Dobos, pentru complicitate la luare de mita, alte doua persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare si luare de mita.

Cele doua persoane sunt Teia Sponte, persoana din anturajul lui Becali - in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita - si Traian Bendorfean, cunostinta a lui Dobos, cercetat pentru complicitate la luare de mita, precizeaza DNA.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca, in data de 11 mai 2006, Gigi Becali, finantatorul Clubului de fotbal Steaua Bucuresti, a facut o promisiune ferma jucatorilor de fotbal de la FC „Gloria 1922 Bistrita” oferind acestora cate 5.000 euro in cazul obtinerii unui rezultat de egalitate sau cate 10.000 euro in caz de victorie in meciul cu echipa FC „Rapid Bucuresti” care urma sa aiba loc a doua zi.

Totodata, in perioada 5-7 mai 2008, Becali a oferit direct si indirect suma de 1,7 milioane euro lui Dobos Anton, presedintele clubului „Universitatea Cluj”, precum si unor jucatori ai acestei echipe, pentru ca, in ultima etapa a campionatului de fotbal al Romaniei 2007-2008, din data de 7 mai 2008, clubul universitar sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate in meciul cu echipa „CFR 1907 Cluj”, contracandidata echipei FC „Steaua Bucuresti” la castigarea titlului de campioana. In aceste activitati a fost angrenat si Traian Bendorfean, informeaza DNA.

In data de 7 mai 2008, asupra lui Teia Sponte, aflat in Cluj-Napoca, a fost gasita suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizata de procurori prin instituirea sechestrului asigurator, in baza art.163 din Codul de procedura penala, raportat la art.255 alin. 4, Cod penal.

Acuzatiile au fost aduse la cunostinta invinuitilor, mai putin lui Gigi Becali, care, desi citat in acest scop, nu s-a prezentat in fata procurorilor.

"Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", au declarat reprezentantii Biroului de presa al DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.