Mostenitorul Coroanei Britanice, printul Charles isi continua vizita in Romania, iar azi a ajuns in comuna Saschiz, judetul Mures, unde a gustat din produsele traditionale ale zonei, transmite corespondentul NewIn.

Aici a fost asteptat la cetatea taraneasca de pe un deal de zeci de producatori de produse traditionale din zona. Alteta sa a stat de vorba cu fiecare si a gustat din toate produsele puse pe masa. A inceput cu carnati, slanina, diverse sortimente de branza - de la cea de vaca la cea de capra-, a continuat cu celebrele gemuri de rubarba din zona, a gustat din mierea de albine, a baut suc de rubarba, iar la sfarsitul mesei trona o impresionanta gramada de ceapa verde pe care printul s-a limitat doar la a o admira.

Printul Charles s-a mirat ca taranii mulg vaca de doua ori pe zi, s-a interesat daca acestia sunt multumiti de preturi, daca animalele lor sunt atacate de salbaticiuni, dar a cerut detalii si despre cum se cultiva rubarba si daca albinele risca sa se imbolnaveasca. Printul a insistat de mai multe ori sa cumpere produsele expuse, insa de fiecare data i se spunea ca le va primi cadou.

De fiecare data cand gusta ceva printul exclama: "E delicios! E e minunat!". Alteta sa a avut surpriza sa intalneasca printre producatori si cetateni din Germania si Austria, pe care i-a felicitat ca au venit in Romania.

Aceasta este cea de-a 7-a vizita a printului Charles dupa 1990. Mostenitorul Coroanei Britanice este suporter al agriculturii ecologice romanesti, prin fundatia sa Transylvania Authentica. Organizatia isi propune sa promoveze un asa numit "brand transilvanean" si sa incurajeze micii producatori locali sa perpetueze agricultura traditionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.