Cei cinci apropiati ai lui Gigi Becali retinuti, ieri, de DNA Cluj, au parasit insututia dupa audieri in aceasta dimineata, in jurul orei 3.00, transmite corespondentul NewsIn.

Garzile de corp ale lui Gigi Becali au fost lasate sa intre cu o masina neagra de tip jeep in curtea DNA - Serviciul Teritorial Cluj, desi exista un indicator care interzicea accesul persoanelor care nu lucreaza la Parchetul Militar Cluj sau la DNA Cluj. Evenimentul s-a intamplat in noaptea dintre miercuri spre joi, in jurul orei 2.30, cand garzile de corp, care iesisera de la audieri de cateva ore bune, au pornit masinile parcate in fata DNA Cluj, au intors, desi strada - Calea Dorobantilor-, este una cu sens unic, si au fost lasati sa intre nestingheriti in curtea institutiei, de unde au iesit cateva minute mai tarziu. La intrarea in curte exista un semn de circulatie care semnalizeaza accesul interzis sub care este inscriptia „Accesul interzis cu exceptia Parchetului Militar si DNA”.

Vicepresedintele Stelei, Tea Sponte, cel despre care surse din cadrul DNA au declarat ca ar fi audiat la Cluj, a fost ferit de ochii presei.

Cinci persoane din anturajul lui Gigi Becali, care aveau asupra lor un diplomat ce continea peste un milion de euro, au fost retinute miercuri de procurorii DNA in restaurantul Aroma de la marginea orasului Cluj-Napoca, in timp ce urmareau partida U Cluj-CFR, arata NewsIn.

Potrivit Realitatea TV, aproape de miezul noptii, de la audieri a iesit si fostul fotbalist al Stelei, Gigel Coman.

Banii urmau sa ajunga la jucatorii U Cluj, daca ar fi castigat meciul cu CFR Cluj. CFR a castigat partida cu Universitatea, scor 1-0. Conform regulamentului FRF, nu se pot da prime altor echipe.

Intervievat de Telesport, Becali a afirmat: "Ce nu au voie sa aiba oameni mei bani la Cluj? Nu au voie sa cumpere terenuri la Cluj?"

Cei cinci urmareau meciul Universitatea - CFR Cluj la un restaurant de al periferia Clujului, si se banuieste ca ar fi trebuit sa se intalneasca cu un oficial de la Universitatea. Aveau asupra lor o servieta cu bani, cu 1,4 milioane de euro si au fost ridicati de trupele speciale "Acvila" venite de la Bucuresti. Cei cinci au fost retinuti inainte de inceperea partidei.

DNA a monitorizat atent finalul de campionat si se astepta ca Becali sa stimuleaze financiar echipa Universitatii pentru a impiedica CFR-ul sa castige titlul.

Conform GSP, telefonul lui Gigi Becali a fost ascultat de catre DNA, in ultimele zile.

Cei cinci, dintre care unul ar fi vice-presedintele Stelei, Tea Sponte, omul de incredere al lui Gigi Becali, au fost dusi la sediul DNA, unde a inceput o ancheta.

Printre cei chamati sa dea explicatii la DNA s-a aflat si Gigel Coman, fost jucator al Stelei, acum la Universitatea, si care nu a jucat in partida cu CFR, fiind suspendat. Se banuieste ca el ar fi trebuit sa fie intermediarul prin care banii trebuiau sa ajunga la jucatorii Universitatii, in cazul in care reuseau sa stopeze CFR-ul sa cucereasca titlul, printr-o victorie sau un egal.

"Nu s-a intamplat nimic. Am cazut intr-o situatie mai proasta si a trebuit sa daz niste explicatii", a declarat Coman, la iesirea din sediul DNA din Cluj, arata Realitatea TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.