Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, miercuri, ca retinerea celor cinci apropiati ai sai de catre DNA este o prostie, deoarece a fost vorba de o afacere cu terenuri, nu de o incercare de premiere a echipei U Cluj, si a precizat ca asteapta ca procurorii sa-i inapoieze cei 1,7 milioane de euro.

"Cum sa nu mai vad banii? Doar nu a inviat Ceausescu si Securitatea, sunt banii mei si ii vreau inapoi. DNA-ul nu poate face nimic. Cum sati opreasca ei? Aceasta fapta se incadreaza in mintea lor bolnava. Atat de rau i-am presat pe cei de la CFR Cluj incat au castigat titlul. DNA-ul isi pierde timpul. Tea Sponte o sa faca plangere penala", a declarat Gigi Becali la OTV.

Mai mult, finantatorul stelist a adaugat ca retinerea apropiatilor sai si a fotbalistului Gigel Coman este o manevra ungureasca: "Ce, Gigel Coman cumpara terenuri sau ciocolata la Cluj? Chiar daca banii erau la Gigel Coman tot nu pot face nimic. Nu s-a realizat fapta si nu au ce face. Ce au facut procurorii DNA este un abuz. E o tampenie atat de mare incat nici nu-mi trebuie avocat. Parchetul este un circ de rasul curcilor. Sunt sigur ca a fost mana ungureasca la mijloc".

Becali a mai afirmat ca oamenii sai stiau ca vor fi urmariti si stiau ce aveau de facut in acest caz: "Cand a plecat cu banii, Tea Sponte stia ce trebuie sa faca. S-a prevazut totul pentru ca sunt prea destept. Chiar daca s-a vrut sa se faca ceva, fapta nu s-a petrecut. La revedere!". Omul de afaceri a tinut sa ii avertizeze pe procurorii DNA: "Desteptati-va, tradatorilor de tara! Ne tradati si nu va doriti ca Steaua sa fie depunctata! Tradatorilor, nu o sa razbiti cu mine niciodata!”.

Cinci persoane din anturajul lui Gigi Becali, care aveau asupra lor un diplomat ce continea 1,7 milioane de euro, au fost retinute miercuri de procurorii DNA in restaurantul Aroma de la marginea orasului Cluj-Napoca. Cei cinci, printre care Tea Sponte si garzile de corp ale lui Gigi Becali, au fost ridicati de procurorii DNA cu ajutorul Politiei, care i-a somat si imobilizat. Conform unor surse din cadrul DNA, banii care se aflau in posesia celor cinci persoane erau destinati premierii jucatorilor Universitatii Cluj in cazul in care nu pierdeau in fata gruparii pregatite de Ioan Andone.

Initial, patronul Stelei declarase despre acest subiect: "Nu au voie oamenii mei sa cumpere terenuri in Cluj? Au furat cumva banii de a intervenit DNA? Nu aveau la ei un milion de euro, aveau mai mult. DNA sa se bage numai cand fura cineva, nu acum. Ce ii intereseaza pe ei ce fac eu sau oamenii mei cu banii? Nu mai pot de frica lor". In cazul in care Universitatea s-ar fi impus in acest joc sau ar fi terminat la egalitate meciul cu CFR, Steaua Bucuresti ar fi castigat titlul, gratie victoriei cu 5-0 in fata Gloriei Buzau. CFR s-a impus insa cu scorul de 1-0 in fata lui U Cluj si a devenit astfel noua campioana a Ligii I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.