Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a fost reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii de UPSC, formatiunea condusa de senatorul Ion Talpes acuzand faptul ca liderul PIN a impus o limita de varsta pentru candidatura la alegerile locale.
Cozmin Gusa a fost acuzat de Uniunea Populara Social Crestina ca a savarsit un "lucru foarte grav si demn de a fi pedepsit" prin faptul ca a impus ca limita de varsta, pentru a candida pentru "lista lui Cozmin", sa fie de 45 de ani. In urma sesizarii facute de catre UPSC, formtiune condusa de senatorul Ion Talpes, Cozmin Gusa a fost citat pentru o audiere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in data de 27. mai 2008, la ora 9, se arata intr-un comunicat de presa.

Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru informa in luna martie, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea sa va lansa un concurs pentru bucurestenii care doresc sa devina consilieri generali sau de sector, lista finala urmand a fi asumata de candidatul partidului pentru Primaria Generala, Cozmin Gusa. Lavinia Sandru preciza ca demersul PIN se adreseaza tuturor bucurestenilor si nu doar membrilor de partid, iar aspirantii vor trebui sa indeplineasca o serie de criterii pentru a fi selectati. Sandru a enumerat noua criterii pentru preselectia candidatilor: sa aiba varsta intre 23 si 45 de ani, cu posibile derogari in cazuri exceptionale, studii superioare, sa cunoasca o limba straina, sa aiba experienta profesionala relevanta, sa nu fie implicati in scandaluri de coruptie, sa nu fie afiliati la idei sau proiecte extremiste sau xenofobe, sa nu aiba averi ce nu pot fi justificate, sa nu fi apartinut structurilor de conducere ale PCR si Securitatii si sa nu fi colaborat cu Securitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.