Fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita, alaturi de patru magistrati si un notar au fost deferiti Justitiei pentru implicarea in fraudarea examenului de anul trecut pentru functii de anchetatori sefi.

Gabriela Ghita, procuror la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si presedinte al comisiei de examinare la concursul desfasurat in perioada 28 octombrie - 25 noiembrie 2007, este acuzata de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Un alt procuror de la Parchetul ICCJ, Eugen Cojocaru, este trimis in judecata in acelasi dosar pentru trafic de influenta si instigare la folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizatre la aceste informatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Totodata, in acest dosar sunt acuzati si Dumitru Gheorghe, procuror la Parchetul Curtii de Apel Pitesti, Gheorghe Cerbeanu, judecator la Tribunalul Valcea, Sterian Guli, seful Parchetului Judecatoriei Urziceni, precum si Gheorghe Bucur, notar bucurestean, fost judecator la ICCJ si fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.