Zeci de mii de euro au fost cheltuiti de Agentia Nationala pentru Strategii Guvernamentale pentru efectuarea unui studiu care sa releve o realitate deja binecunoscuta, anume ca italienii au o parere negativa cu privire la romani.

Decat sa arunce pe fereastra banii din taxele si impozitele platite de romani, subalternii lui Tariceanu mai bine citeau pe internet presa italiana si ar fi aflat gratis aceleasi informatii pentru care au platit peste 80.000 de euro, o suma foarte mare pentru un sondaj de opinie. Interesant este faptul ca, dupa ce se arunca o caruta de bani pe aceste sondaje, Guvernul nu face nimic pentru a schimba imaginea romanilor in strainatate, eventual il mai trimite pe Cioroianu sa se bata pe spate cu infractorul Costica Argint.

Agentia Nationala pentru Strategii Guvernamentale a cheltuit peste 80.000 de euro pentru a efectua un studiu care releva o realitate deja binecunoscuta, anume ca italienii, in majoritate, au o parere negativa fata de imigranti, iar romanii nu prea se bucura de simpatia locuitorilor din Cizma. Pentru a afla aceste lucruri arhicunoscute, Guvernul a mai cheltuit si anul trecut bani frumosi, din taxele si impozitele noastre, iar singura masura luata a fost vizita lui Tariceanu si Cioroianu la Roma, cand s-au batut pe spate cu infractorul Costica Argint.

Semn ca liberalii tin mortis sa cheltuiasca anual bani pe studii si sondaje pe care ulterior le indeasa in sertare si atat, anul acesta au comandat un nou sondaj, pe bani foarte multi, in conditiile in care in tara costurile unui sondaj nu depasesc cateva mii de euro. Sondajul realizat in perioada martie-aprilie 2008 a urmarit sa reflecte care este imaginea Romaniei in ochii italienilor, ca si cum nu se stia deja. Daca ar fi consultat pe internet presa italiana, cu siguranta ar fi avut imaginea fidela a romanilor in ochii italienilor, intrucat am fost vedete in ultima vreme la capitolul infractiuni.

Astfel, Guvernul a platit peste 80.000 de euro pentru a afla ca cei mai multi dintre italienii interogati, respectiv 75%, considera ca sunt prea multi imigranti in Italia, iar "supriza" este faptul ca italienii sunt nemultumiti deoarece acestia comit infractiuni. Aproximativ unul din 6 italieni declara ca au fost victima unei agresiuni fizice sau verbale din partea unui imigrant, iar dintre italienii care au declarat ca au suportat o astfel de agresiune, jumatate au identificat imigrantii agresori ca fiind romi, 27% ca fiind albanezi, iar 25% ca fiind romani.

Cetatenii italienii manifesta cel mai ridicat grad de intoleranta fata de imigrantii romi, 61% dintre acestia exprimand dezacordul ca acestia sa traiasca in Italia. Un grad semnificativ mai scazut de intoleranta este manifestat fata de imigrantii albanezi, 35% dintre italieni nu sunt de acord ca acestia sa traiasca in Italia, sau imigrantii romani, 33% isi exprima dezacordul ca acestia sa traiasca in Italia. Asta a constatat sondajul. Concluzia, niciuna noua. Solutii, ca de obicei niciuna. Avand in vedere ca cei mai cunoscuti romani in Italia sunt, potrivit aceluiasi sondaj, Nicolae si Elena Ceausescu, guvernul Tariceanu ar putea organiza pelerinaje la cimitirul Ghencea si la Scornicesti, pentru italienii dornici de senzatii tari in Romania.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.