Propunerea initiata de senatorul PRM Gheorghe Funar a fost adoptata cu 37 de voturi pentru, 13 impotriva si 5 abtineri. Actul normativ votat marti stipuleaza ca, de la data intrarii in vigoare a legii, vor inceta cheltuielile pentru finantarea proiectului "Reprezentantul special al Guvernului Romaniei". In expunerea de motive, Gheorghe Funar arata ca guvernele Nastase si Tariceanu au dat dovada de "o sensibilitate suspecta", pentru ca l-au subventionat cu circa 30 miliarde lei vechi pe "superprivilegiatul" Principe Radu . "Avand unele dificultati si mai putina inspiratie in cheltuirea si risipirea banilor publici, in luna septembrie 2007, cetateanul Radu Duda a facut o excursie la Polul Nord, de unde s-a intors cu impresia falsa ca a scazut numarul ursilor polari", se mai arata in expunerea de motive.

Executivul nu a sustinut propunerea lui Gheorghe Funar, motivand ca integrarea Romaniei in NATO si UE este un proces complex si de durata, care nu se incheie o data cu dobandirea statului de membru al celor doua organizatii, iar activitatea principelui a fost pe deplin justificata.

La sfarsitul lunii februarie, Principele Radu a declarat ca acesta este ultimul an cand va mai fi reprezentant al Guvernului Romaniei, deoarece si-a indeplinit dezideratul aderarii la NATO si UE.