DNA a finalizat dosarul in care Dumitru Dragomir este acuzat ca a luat mita terenul pe care s-a construit sediul LPF. Procurorii i-au trimis in judecata pe seful LPF, pe fiul acestuia Bogdan Dragomir, pe fostul sofer al lui Mitica si pe Gino Iorgulescu.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a fost deferit justitiei, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita. In acelasi dosar, mai este cercetat atat soferul lui Dumitru Dragomir, Florin Bogdan Badita (acuzat de complicitate la luare de mita, spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual si uz de fals), care este, in prezent, administrator al societatii comerciale BODU SRL, firma la care asociat unic este fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dumitru, cercetat, la randul sau, in acelasi dosar, pentru spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual. Lista celor trimisi in judecata de DNA nu se opreste aici, ea fiind completata de catre George Gino Iorgulescu, presedinte al Fotbal Club „National” si membru in Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal, care este acuzat de dare de mita, spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual, dupa cum relateaza Gardianul.

Potrivit Ziua, procurorii DNA il acuza pe Dragomir ca a primit de la Gino Iorgulescu un teren cu o suprafata de 350 de metri patrati, in valoare de 32.600 de dolari, amplasat in Bucuresti, pentru ca, in schimb, sa accepte achizitia de catre LPF a unui teren de aproape 1500 de metri patrati, amplasat in aceeasi zona si a unei constructii nefinalizate, cu o suprafata de 280 de metri patrati, ridicate fara autorizatie pe terenul respectiv.

Conform anchetatorilor, Liga Profesionista de Fotbal a achizitionat imobilele respective cu incalcarea Statutului LPF, la un pret supraevaluat, de 355.000 de dolari, o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data. "Pentru a ascunde adevarata natura a bunului dat cu titlu de mita inculpatului Dragomir Dumitru, inculpatul Iorgulescu George-Gino a trecut in proprietatea inculpatului Badita Florin-Bogdan (soferul personal al lui Dragomir Dumitru) suprafata de 351,79 mp teren, printr-un contract incheiat la un notariat public. In contractul de vanzare-cumparare astfel incheiat s-a consemnat in fals ca pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 ROL, desi in realitate acesti bani nu au fost achitati", se arata intr-un comunicat remis ieri de DNA.

Aceeasi sursa arata ca in perioada 2001-2004, in baza respectivului contract de vanzare-cumparare, s-au realizat formalitatile de inscriere in Cartea Funciara a imobilelor respective si de obtinere a autorizatiei de construire pentru ridicarea unei locuinte. Totodata, procurorii DNA arata ca, la data de 24 mai 2004, in baza unui alt contract de vanzare-cumparare, incheiat de aceasta data in forma autentica, Florin Badita, in calitate de administrator al SC "Bodu" SRL Bucuresti, cu acceptul lui Bogdan Dragomir - asociat unic societatii in cauza, a trecut terenul respectiv in proprietatea firmei. Anchetatorii sustin ca in respectivul contract s-a consemnat, in fals, ca pentru tranzactie s-a platit suma de 900.000.000 ROL.

"In perioada 2004 - 2007, inculpatul Badita Florin a folosit acest contract pentru a inregistra operatiunea in contabilitatea firmei si pentru a realiza formalitatile legale in vederea inscrierii imobilului in Cartea Funciara si obtinerii autorizatiei de dezmembrare a constructiei amplasate pe acest imobil", se mai arata in documentul DNA. In cauza a fost instituit sechestru asigurator asupra bunului primit cu titlu de mita, in vederea confiscarii de catre instanta de judecata. Pentru solutionarea dosarului a fost sesizata Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit BBC, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, deputatul PRM Dumitru Dragomir, a sustinut, luni, intr-o declaratie acordata agentiei Mediafax, ca decizia DNA de a-l trimite in judecata pentru luare de mita este un abuz al unui procuror care ar fi putut primit un ordin politic.

Seful Ligii Profesioniste de Fotbal considera ca decizia de trimitere in judecata a fost luata pe baza unor "taieturi din ziare" si pe declaratia fostului presedinte al clubului FC National Constantin Iacov, cel care a cumparat gruparea bancara de la Gino Iorgulescu.

"Voi renunta la imunitatea parlamentara, sa se judece cazul si sa decida opinia publica daca sunt vinovat sau nu. Si apoi il voi da in judecata pe acest procuror care a facut un abuz incalificabil. Il voi da in judecata pentru abuz in serviciu",a declarat Dumitru Dragomir.

Fata de aceste acuzatii, Dumitru Dragomir a declarat pentru ZIUA Online: "Pe ce se bazeaza? Numai niste nebuni putea puteau sa gandeasca asa ceva. Ii dau in judecata. O sa fac o conferinta de presa in care o sa arat toate documentele. De unde stiu ei ce am luat si ce am facut. Numai niste minciuni. Liga a castigat 12 milioane de euro de pe urma mea, pentru ca am stiut sa iau un teren care valoreaza acum mult mai mult ". "O sa fac din aceasta poveste un serial, o sa fac Elodia 2", a mai spus Dragomir.

In plus, ZIUA Online i-a amintit oficialului de la LPF despre "mostenirea" de 5000 de metri patrati din comuna Pantelimon obtinuti de la autoritatile post-decembriste in calitate de revolutionar. El a negat ca ar fi primit acest teren ca si revolutionar, desi se afla pe aceeasi lista cu alte personaje din sportul sau politica romaneasca. "A fost vorba despre altceva, o chestie, dar nu mai am terenul", a marturisit Dragomir. Oficialii din Pantelimon au evitat discutia pe tema terenului obtinut la inceputul anilor '90 de Dumitru Dragomir.

Potrivit EVZ, in 1976, Judecatoria Valcea l-a condamnat la trei luni de inchisoare contraventionala pentru barbut. Cu toate acestea, Dragomir a fost uns, in 1987, presedinte la Victoria. In 1990, clubul a fost desfiintat, iar „tatal smecherilor“ a stat opt luni in arestul politiei, fiind acuzat de abuz in serviciu. Dragomir a fost patronul revistei „Atac la persoana“, publicatie care excela in atacuri antisemite. „Corleone“ n-a fost pedepsit atunci de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.