Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Miron Mitrea, a declarat astazi ca ar trebui sa-si vada dosarul pentru care DNA a cerut Parlamentului procedura de avizare a inceperii urmaririi penale, informeaza NewsIn.

Mitrea a mai sustinut ca si colegii din comisia juridica ar trebui sa aiba acces la documentele trimise de procurori.

Mitrea, care a parasit sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor in care se discuta cazul sau, a opinat ca atat el, ca acuzat, cat si membrii comisiei juridice ar trebui sa aiba acces la dosarul pentru care DNA a cerut urmarirea sa, insa a evitat sa dea un raspuns daca si ceilalti deputati sunt indreptatiti sa consulte acele documente.

"Deocamdata (dosarul, n.r.) e confidential si fata de mine dupa trei ani de ancheta si ar trebui macar cei care sunt in dosar sa stie despre ce e vorba. Eu am crezut, cand a inceput urmarirea penala acum trei ani, ca cel care este urmarit penal, acuzat de ceva, are dreptul sa vada de ce este acuzat, ce se spune despre el. N-am avut aceasta ocazie.

Am descoperit ca in Romania ca urmarirea penala e secreta si fata de cel care este acuzat. Eu nu stiu ce este in dosarul respectiv, altfel decat declaratiile pe care le-am dat eu si, sigur, expertizele care s-au facut", a declarat Mitrea dupa ce a parasit sala BP pentru ca, a aratat el, nu ar fi firesc sa ramana la o discutie despre el insusi.

Mitrea a mai adaugat ca probabil va avea si el acces la acest dosar aflat acum in custodia Parlamentului. "Probabil ca da, probabil ca voi avea si eu acces, sa vad de ce sunt acuzat", a spus el.

Conducerea Camerei Deputatilor discuta, la ora transmiterii acestei stiri procedura de urmat in cazul cererilor DNA de avizare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea, dar si a lui Adrian Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.