Cineastii care doresc sa participe la competitia internationala de scurtmetraje, organizata de canalul TV TCM la Londra, se pot inscrie cu creatii recente, realizate dupa luna septembrie 2007, pana la data de 1 august.
Filmele de scurtmetraj inscrise in TCM Classic Shorts trebuie sa aiba maxim 20 de minute si sa nu fi fost difuzate la televizor anterior competitiei. Sase dintre peliculele inscrise vor fi alese finaliste, pana la data de 1 octombrie, de un juriu de talie internationala, care ii include anul acesta pe Wolfgang Petersen, Istvan Szabo, Agnieszka Holland, Mikael Hafstrom, Rutger Hauer, James Franco, Nick Goldsmith si Garth Jennings.

Vor fi premiati realizatorii primelor trei filme clasate cu premii in valoare de 10.000 de lire sterline (12.741 de euro) - locul intai - 5.000 de lire, locul al doilea - 3.000 de lire, locul al treilea - 2.000 de lire.
Formularele de inscriere, precum si mai multe detalii despre concurs, sunt disponibile pe www.tcmclassicshorts.com.

Cele sase scurtmetraje finaliste vor fi proiectate in cadrul unei ceremonii, in luna octombrie, la Londra. Mai mult, filmele vor fi transmise in cadrul unui weekend special pe TCM, pentru a ii sarbatori pe cei mai talentati tineri cineasti din competitie. Cei sase realizatori finalisti vor beneficia de expunerea filmelor in toate teritoriile TCM EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). fapt ce face aceasta competitie una dintre cele mai valoroase de la aceasta ora.

Acesta este cel de-al doilea an in care competitia TCM Classic Shorts, ajunsa la a noua editie, este deschisa si concurentilor din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (zona EMEA). Din juriile editiilor trecute ale competitiei, au facut parte regizori si actori precum Bernardo Bertolucci, Gurinder Chadha, Richard Eyre, Ralph Fiennes, Stephen Frears, Terry Gilliam, Hugh Grant, Neil Jordan, Jude Law, Ewan McGregor, Ismail Merchant, Jonny Lee Miller, Anthony Minghella, Dame Helen Mirren, Sir Alan Parker, Stephen Poliakoff, Sally Potter, Lord Puttnam, Ridley Scott, Iain Softley, Imelda Staunton, Kate Winslet si Stephen Woolley.

Competitia se mandreste cu faptul ca a descoperit cateva talente remarcabile in ultimii ani, unii dintre regizorii castigatori fiind premiati ulterior si in cadrul prestigiosului festival BAFTA. Pelicula castigatoare de anul trecut, "A Bout de Truffe", de Tom Tagholm, care a castigat si locul intai la Festivalul de Film Raindance, cel mai mare festival de film independent din Marea Britanie.

TCM (Turner Classic Movies) este un canal de filme, parte a Time Warner Group, transmis digital, prin cablu si prin satelit, care emite 24 de ore din 24. S-a lansat in Statele Unite al Americii in 1994 si in 1999 in Europa, Orientul Mijlociu si Africa. TCM este disponibil prin cablu, satelit si digital terestru in peste 39 de milioane de case din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. In Marea Britanie, TCM este receptionat in peste 10 milioane de case. TCM este disponibil, prin cablu, satelit si digital terestru, in opt versiuni regionale, in treisprezece limbi: engleza, daneza, olandeza, franceza, greaca, ebraica, poloneza, spaniola, germana, ungureasca, romana, norvegiana si suedeza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.