La Institutul Francez, Sala “Elvira Popescu” va avea loc luni, la ora 17.00, deschiderea oficiala a proiectului "Zilele Europei la Bucuresti", eveniment care se va desfasura in perioada 5-9 mai 2008, cu ocazia “Anului Intercultural European 2008”.
Parteneriatul de Tineret Romano - Francez - 2008 are ca scop punerea bazelor unei publicatii de tineret cu caracter cultural si inter-cultural in a carei redactie sa se regaseasca tineri din Uniunea Europeana.
Initial, se vor pune bazele unei publicatii cu participare romano-franceza, urmand sa se extinda in fiecare an la data de 9 mai cu cate doua state membre ale Comunitatii Europene.

Redactia publicatiei va fi formata din tineri europeni, care apartin unor culturi si state diferite, vizand punerea in comun a valorilor fiecaruia dintre ei, cunoasterea diferitelor culturi de pe continent, din spatiul comunitar, punerea in comun a ideilor si principiilor care apartin tinerei generatii.

Parteneriatul de Tineret Romano - Francez - 2008 prevede semnarea unui acord de colaborare a tinerilor A.T.R.C.N. (Asociatia Tinerilor din Romania pentru Cultura si Normalitate) cu un grup de tineri francezi in vederea realizarii unei publicatii europene adresata tinerilor in special, care va aparea semestrial in cele doua state membre ale Uniunii Europene, urmand sa se extinda ulterior.

Parteneriatul prevede organizarea de programe concrete pentru protejarea mediului inconjurator. Prin aceste programe se vor gasi soluti la problema schimbarilor climatice si se va pleda pentru semnarea unui acord global privind aceste schimbari climatice dupa 2012 in cadrul campaniei europene "Voi controlati schimbarile climatice".

La acest eveniment au confirmat prezenta reprezentanti ai ambasadelor si consulatelor din Romania, personalitati ale lumii academice, societatii civile, lumii afacerilor, politicieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.