Consiliul National Secuiesc a decis sambata sa trimita membrilor Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), pana la sesiunea din iunie, memorandumul pentru numirea unui raportor care sa evalueze starea generala si vointa de autonomie a comunitatii maghiare din Tinutul Secuiesc.
Potrivit presedintelui CNS, Izsak Balazs, ar trebui ca memoriul sa fie sprijinit de zece deputati din cinci tari pentru a fi pus in discutia APCE. Deocamdata, nu a fost abordat niciun deputat roman la APCE in acest sens, a adaugat seful CNS. Balazs a afirmat ca memoriul contine rezultatele referendumului intern privind autonomia Tinutului Secuiesc, pozitia Consiliului Europei privind autonomia teritoriala, istoria Tinutului Secuiesc si a populatiei din aceasta zona, pasii facuti pentru obtinerea autonomiei dupa 1989, activitatea CNS de la infiintare pana in prezent si proiectul de lege pe aceasta tema inaintat Parlamentului Romaniei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.