Seful Serviciului Teritorial Anticoruptie Iasi, procurorul Marian Gheorghita, impreuna cu fiul sau, Bogdan Tudor, unul dintre cei mai influenti avocati din capitala Moldovei, sunt acuzati de un cetatean de acte de santaj si amenintari cu moartea.

Totul a plecat de la o suprafata de 1.000 mp de teren aflata in litigiu, pe care fiul procurorului a cumparat-o “la negru” de la un taximetrist, platindu-i acestuia suma de 50.000 RON, primind in schimb asigurari ca adevaratul proprietar nu are “actele beton”

Neculai Horghidan, cel care detine cu acte valabile respectivul teren, s-a luptat in instanta cu taximetristul pentru aceasta bucata de pamânt, magistratii dându-i câstig de cauza. Acest lucru nu a contat pentru avocatul Bogdan Tudor Gheorghita, despre care Horghidan sustine ca a intrat cu forta pe proprietatea sa, agresându-l atât pe el, cât si pe membrii sai de familie. Ulterior, avocatul a facut plângere penala, la politie, impotriva proprietarului, acuzându-l tot pe acesta de tulburare de posesie

Lucrurile nu s-au oprita insa aici. Horghidan ii acuza, atât pe avocatul Bogdan Gheorghita, cât si pe tatal acestuia, seful DNA Iasi, Marian Gheorghita, ca fac presiuni asupra politiei, pentru a-l ancheta, apelând totodata si la serviciile temutului clan interlop iesean Corduneanu pentru a-l determina sa paraseasca respectiva suprafata de teren. Procurorul Gheorghita nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste acuzatii. In schimb, fiul sau sustine ca a respectat toate procedurile legale in acest caz.

Problema în cazul afacerii imobiliare a avocatului Bogdan Tudor Gheorghita este ca recent Neculai Horghidan a aratat în procesul sau cu o alta persoana ca a cumparat acel teren pe care se afla acum si casa lui, în 1985, de la Hertanu Elena. “Am acte, titlu de proprietate cu schita cadastrala, certificate, toate pentru o suprafata de 3.485 de metri. Am avut câstig de cauza în procesul meu cu persoana care emisese pretentii de proprietate si acum trebuie sa o iau de la capat deoarece avocatul Bogdan Gheorghita spune ca este terenul sau, desi nu detine nicio hotarâre judecatoreasca, demers care i-ar da dreptul sa vina cu un executor. Am fost atacat în urma cu câteva saptamâni aici, în casa mea, avocatul a intrat cu forta în curtea mea si m-a agresat si mi-a amenintat întreaga familie. Am chemat politia, dar aceasta nu s-a autosesizat cu privire la tulburarea de posesie.

Culmea este ca tot avocatul a deschis dosar penal împotriva mea pentru ca îi ocup samavolnic terenul. Parchetul de pe lânga Judecatoria Iasi a decis ca nu sunt vinovat. Am vazut si eu ca avocatul Gheorghita are acte pe acest teren si ca l-a cumparat de la un taximetrist, cam asa ceva. L-a cumparat înainte de a primi eu decizia favorabila mie si credea ca putea iesi el în câstig de cauza din acest litigiu, au mai fost multe cazuri în care avocati, procurori sau judecatori preluau proprietati în litigiu în ideea ca vor putea obtine ei solutii favorabile, având legea în mâna. Pentru lamurirea situatiei am deschis si eu proces acum”, a spus Horghidan.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.