La sugestia reprezentantilor Secret Service, autoritatile romane audresat mai multe lebede in perspectiva plimbarii, in ziua de 2 aprilie, a sefului de la Casa Alba pe malul lacului de la vila Nufarul din Neptun.

In luna ianuarie 2008, ofiterii Secret Service care au inspectat traseele de deplasare din judetul Constanta si vila Nufarul din Neptun le-au comunicat reprezentantilor SPP ca ar fi indicat ca lacul din apropierea vilei unde urma sa aiba loc intalnirea dintre Traian Basescu si George Bush sa fie populat cu cateva lebede.

Acestea trebuiau sa se apropie de aleea pe unde urmau sa se plimbe cei doi presedinti pentru a crea o imagine spectaculoasa care sa fie preluata de cameramani si fotoreporteri. Un ofiter SPP a primit dificila sarcina de a instrui lebedele pentru ca acestea sase apropie de mal in momentul cand o persoana se plimba pe aleea din apropiere.

Cei de la SPP au avut si o varianta de rezerva. In cazul in care nu se reusea dresarea pasarilor, se preconiza folosirea a doua lebede impaiate care sa fie dirijate de sub apa de catre scafandri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.