Un sef din serviciul secret al Politiei e banuit ca a accidentat un copil si a pus pe altcineva sa-si asume vina.

In Baia Mare a fost inregistrat, miercuri seara, un accident de circulatie in care surse din Politie sustin ca ar fi fost implicat seful Serviciului Flagrant din Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) a Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), colonelul Vasile Muresan.

Numai ca, in datele politiei accidentului figureaza pe numele unei alte persoane, Florin Lupsa, despre care aceleasi surse sustin ca este angajat la grupul de firme UKRO care, in Baia Mare, se ocupa cu activitati de paza si protectie. Surse din politie sustin ca Vasile Muresan ar „sta in spatele“ UKRO.

Oficial, de la purtatorul de cuvant al IPJ Baia Mare, Voichita Zehan, am aflat ca accidentul a fost inregistrat in jurul orei 17.55, pe strada Motorului. „Un copil nesupravegheat, in varsta de patru ani, s-a lovit de o masina marca Audi A4, cu numarul de inmatriculare BH 6923. Soferul nu l-a vazut, motiv pentru care a continuat drumul. Masina s-a oprit in fata unui bloc, iar accidentul a fost declarat de tatal copilului“, a specificat Voichita Zehan. Tot purtatorul de cuvint ne-a explicat si ca victima a fost transportata la Spitalul Judetean Baia Mare, unde a fost vazut de medici si indrumata la domiciliu pentru ca starea sa era relativ buna.

Tot potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Baia Mare, politistii l-ar fi cautat mai tarziu pe sofer si l-ar fi gasit pe Florin Lupsa, care ar fi declarat ca nu a vazut ca a lovit un copil pentru ca, probabil, acesta s-a lovit de partea din spate a masinii.

Contactat telefonic, colonelul Vasile Muresan a declarat pentru cotidianul.ro ca in acea seara a fost in Baia Mare, dar ca nu a fost implicat intr-un accident. „Fiul meu, in varsta de 21 de ani, are o masina Audi A4, de culoare gri sobolan, dar mi-ar fi spus daca ar fi fost implicat el intr-un asemenea accident. Am fost intrebat si eu de sefii mei despre acest accident. Nu va pot spune mai multe, pentru ca sunt militar“, a explicat Vasile Muresan.

La randul sau, Florin Lupsa, persoana care sustine ca a fost la volanul masinii AuduA4 implicate in accident, a fost destul de iritat, intrebat fiind de imprejurarile in care s-a produs accidentul, motiv pentru care in doua rinduri ne-a inchis telefonul, refuzand sa dea explicatii.

Doua persoane care locuiesc pe strada Motorului, locul unde s-a inregistrat accidentul, contrazic varianta politiei.

Olimpia Gavrau isi aminteste ca a vazut de la etajul patru masina implicata si politisti in fata blocului. „Am aflat apoi ca soferul unei masini marca Audi A4, care a fugit fara masina de locul accidentului, ar fi calcat pe picior un copil de 4 ani. Politistii nu-l gaseau pe sofer. A venit apoi o masina de la UKRO si a luat placutele masinii Audi A4“, a specificat Olimpia Gavrau.

Un alt tanar, Catalin Cupsa, spune si ca soferul a parasit locul accidentului fara masina: „Am vazut un Audi A4 de culoare gri inchis. Soferul nu era acolo, plecase de la locul accidentului, dar a venit dupa un timp cu o masina de la UKRO. Din cate am vazut eu, politia a luat numerele de inmatriculare ale masinii“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.