Presedintele a inaugurat ieri sezonul la Mangalia, desi s-a plans ca nu exista nici macar o terasa deschisau El a sfatuit patronii de hoteluri sa nu se mai compare cu bulgarii, ci cu muntele din Romania

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, la Mangalia, cu prilejul deschiderii sezonului estival, ca litoralul ar trebui sa intre in competitie cu turismul montan, nu cu cel bulgaresc. "Comparatia nu e cu Bulgaria, ci cu muntele din Romania. Oferiti conditii pentru ca bucurestenii sa aleaga litoralul, si nu muntele. Dar oferiti ceva in afara de mare si soare. Cu cat distractia e mai mare, cu atat veti avea un sezon mai lung. Daca as sti ca am ce sa fac in noiembrie la mare, as veni cu placere aici sa-mi petrec weekendul", a declarat seful statului.

Basescu s-a referit la "obsesia" presei si a oamenilor politici de a face o comparatie intre litoralul romanesc si cel bulgaresc si a spus ca nu exista o competitie intre acestea doua, fiind complementare. "Nu sunt aici in calitate de om care stie lucruri despre turism, ci in calitate de consumator de turism la Marea Neagra. Vin des aici si nu am avut tentatia sa merg in alta parte nici chiar atunci cand aveam conditii mai putin bune de cazare. Se observa o imbunatatire a serviciilor, dar mai sunt inca multe lucruri de pus la punct pe care turismul sa le rezolve pentru a fi mai atractiv", a spus Basescu. El a declarat ca miercuri seara, dupa ce s-a cazat la Neptun, a vrut sa iasa la o terasa cu sotia lui, dar nu a gasit nici o terasa deschisa. "Ne bazam prea mult pe bucuria romanilor de a fi la malul marii. Trebuie date alternative de petrecere a timpului liber. Noi suntem deficitari la acest capitol. Pana la urma, hotelul ramane doar locul la care te duci si te culci. Plaja nu e distractie", a spus Basescu.

Seful statului a mai subliniat ca politica de privatizare din turism a fost gresita.

"Cei zece ani de locatie de gestiune au reprezentat o solutie nefericita, au intarziat investitiile, motiv pentru care acum avem o ramanere in urma. Acum noi platim factura celor zece ani de locatie de gestiune", a mai spus Basescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.