Premierul Calin Popescu Tariceanu si Silvio Berlusconi au avut o discutie telefonica despre problema recentelor acte violente puse pe seama unor cetateni romani pe teritoriul italian.

In convorbire s-a mentionat si o posibila intalnire intre cei doi oficiali, intalnire care ar putea avea loc dupa ce Berlusconi va fi investit priministru.

Potrivit unui comunicat de la guvernul Romaniei, ambii lideri au fost de acord ca ultimele evenimente din Italia nu trebuie sa afecteze cetatenii romani sau relatiile dintre cele doua tari.

Intre timp, anchetatorii italieni continua ancheta in cazul cetateanului roman arestat in noaptea de 24-25 aprilie, in orasul Civitavecchia.

Potrivit politiei italiene, acesta ar fi recunoscut ca este autorul unui asasinat comis miercuri, in provincia Verona.

Ministerul roman de externe transmite ca, dupa finalizarea anchetei si transferarea cazului la Verona, Consulatul General de la Milano va continua sa tina legatura cu autoritatile italiene competente, pentru acordarea asistentei consulare.

Incidentul de la verona are loc in conditiile in care unii lideri politici italieni s-au pronuntat pentru reintroducerea vizelor pentru imigrantii romani.

Drept reactie, premierul Tariceanu a declarat ca nu va comenta astfel de propuneri facute de lideri politici "incalziti sau ramasi cu temperaturi inalte de la alegeri".


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.