roman a anuntat rezultatele anchetei in cazul Daniel Crulic, romanul decedat intr-o inchisoare din Polonia. Ambasadorul roman la Varsovia a fost sanctionat disciplinar cu diminuarea salariului, iar consulul roman a fost rechemat de la post si i s-a suspendat contractul de munca pe o perioada de sase luni.

Sanctiunile au fost dispuse de ministrul de Externe, Lazar Comanescu, la sugestia Consiliului de Onoare al Ministerului de Externe, care a constatat o serie de abateri disciplinare ale diplomatilor romani de la ambasada si consulatul din Polonia.

Concret, in urma anchetei s-a stabilit ca nu a fost acordata asistenta consulara unui cetatean roman si ca nu a fost inregistrata corespondenta primita de ambasada, este vorba de doua memorii trimise din arest de Daniel Crulic.

Ambasadorului Gabriel Bartas i se va retine un procent de 10 la suta din salariu timp de trei luni, iar consulul Ioan Preda, care a fost rechemat in tara, va avea contractul de munca suspendat timp de sase luni.

In plus, ministrul Afacerilor Externe a dispus urmatoarele masuri: rechemarea de la post si sanctionarea disciplinara cu avertisment scris a secretarei Ambasadei Romaniei la Varsovia, pentru neinregistrarea corespunzatoare a corespondentei primite. In perioada urmatoare, va fi evaluata intreaga activitate a Ambasadei Romaniei de la Varsovia. Ministerul de Externe asteapta cu interes si rezultatele anchetelor declansate in cazul Crulic de catre autoritatile poloneze.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.