Sentinta tribunalului poate fi atacata cu recurs in 15 zile la Curtea de Apel Bucuresti.

La termenul din 21 aprilie, avocatul lui Valentin Ceausescu a depus la dosar sentinta definitiva si irevocabila data de Inalta Curte de Casatie si Justitie la data de 19 aprilie 2007 in care magistratii dispun restituirea tuturor bunurilor confiscate si nerestituite familiei Ceausescu.

La acelasi termene, reprezentantul Muzeului National de Arta al Romaniei a sustinut ca muzeul nu are calitate procesuala in aceasta cauza. "Custodele, Muzeul National de Arta al Romaniei, nu poate fi chemat in judecata. Parchetul ar trebui sa fie chemat in judecata", a declarat avocatul MNAR.

Valentin Ceausescu a revendicat bunurile confiscate in decembrie 1989 inca de acum 10 ani, printr-o plangere depusa la Parchetul General, care a dispus, in 1996, restituirea bunurilor, si a trimis, in acest sens, o adresa catre MNAR. Reprezentantii muzeului au comunicat ca vor da curs deciziei parchetului pana in 1997, dar n-au executat hotararea. Drept urmare, Valentin Ceausescu a introdus o actiune la Tribunalul Bucuresti, a facut plangere la Ministerul Justitiei, care a fost trimisa apoi la CSM, ulterior la Curtea de Apel (CAB). Cauza a fost declinata, pe rand, catre ICCJ si TB.

Cele mai importante obiecte sunt insa tablourile: peste 42 de picturi in ulei, pe panza si carton, semnate de autori precum Patrascu, Pallady, Tonitza si Ciucurencu, trei lucrari de grafica semnate Goya si Corneliu Baba, icoane, masti din lemn si obiecte de arta precolumbiana.