Presedintele Traian Basescu a ironizat ieri, la sarbatorirea centenarului Uniunii Scriitorilor din Romania, greselile gramaticale facute de politiceni inclusiv de fiica sa, Elena Basescu, tachinandu-l totodata din nou pe vicepresedintele USR, liberalul Varujan Vosganian.

"Ca politician, cand vin dintr-o lume cu almanahe, cu succesuri, cu scheleti, este dificil sa vorbesc scriitorilor, dar voi incerca sa vorbesc corect, sa nu-i reprezint pe cei despre care vorbeam inainte", si-a inceput seful statului discursul rostit cu ocazia participarii la sarbatorirea centenarului Uniunii Scriitorilor din Romania. Seful statului a subliniat ca rolul politicienilor in relatiile cu scriitorii nu este cel de a spune cuvinte mari, ci "de a-i cinsti si recunoaste ca fara ei viata tuturor ar fi mai saraca".

Seful statului nu a ratat de asemenea ocazia de a lansa un tir de ironii la adresa vicepresedintelui USR, liberalul Varujan Vosganian. "Nu mai aveti si pentru domnul Varujan Vosganian?" a intrebat Basescu razand in momentul in care Nicolae Manolescu impartea medaliile jubiliare celor mai importante personalitati prezente la eveniment.

Criticul l-a informat pe presedinte ca Vosganian "este si scriitor" si prin urmarre isi va primi medalia laolalta cu ceilalti colegi de breasla. "E la locul potrivit" a replicat Basescu razand. "Domnule presedinte, e loc pentru toata lumea" a fost replica lui Varujan Vosganian. Ostilitatile au continuat pana la plecarea presedintelui. "Il conduc eu", a intervenit Vosganian in momentul in care Basescu se pregatea sa plece, iar Manolescu sa-l conduca. "Ramai aici, te rog mult, poti sa nu te mai duci la Palatul Victoria, a spus Basescu.

Ulterior Varujan Vosganian a declarat ca indemnul presedintelui de a nu se mai duce la Guvern este o dorinta secreta a sefului statului, cu care nu il poate insa ajuta. El a subliniat ca nu exista nici o contradictie intre cultura si economie, iar economia este "o forma de comunicare". Vosganian a mai explicat ca atunci cand s-a oferit sa-l conduca pe presedinte a crezut ca aceasta era semnificatia gestului facut de Nicolae Manolescu, care ii cerea sa conduca intalnirea in locul sau."A doua ipostaza era cea mai onoranta", a spus ministrul liberal referindu-se la faptul ca a condus sedinta in loc sa-l insoteasca pe seful statului.

Vosganian a evitat sa-l critice direct pe presedinte spunand ca mesajul lui Traian Basescu pentru scriitori a fost potrivit pentru asemenea festivitate si a subliniat ca solemnitatea evenimentului depaseste obisnuitele certuri politice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.