Laptopurile lui Vlad Duiculescu, hackerul cautat timp de aproape un an de FBI, dupa ce oficialii eBay s-au plans ca le-a accesat neautorizat conturile administrative, au fost perchezitionate de anchetatori, au declarat pentru NewsIn surse din cadrul IGPR.

Potrivit surselor citate, Vlad Duiculecu, cunoscut de hakerii din intreaga lume sub pseudonimul "Vladut" a asistat la perchezitie si a colaborat cu anchetatorii.

Plangerea formulata de proprietarii site-ului de licitatii eBay impotriva romanului a fost inregistrata in urma cu noua luni, la Directia de Combatere a Crimei Organizate din Inspectoratul General al Politiei Romane, iar din aceasta rezulta ca Vlad Duiculescu, de 20 de ani, cunoscut sub pseudonimul "Vladut", ar fi accesat neautorizat conturile administrative ale site-ului amintit si a sustras informatii confidentiale.

Hackerul a fost reperat, saptamana trecuta, in Bucuresti, intr-un apartament din Drumul Taberei, fiind identificat dupa IP-ul calculatorului.

Politistii au intrat, in forta, in apartamentul in care se afla tanarul, insa acesta a reusit sa arunce pe geam, de la etajul 5, trei laptopuri.

Anchetatorii au reusit sa adune bucatile componentelor celor trei calculatoare si spera ca vor recupera datele retinute in memorie pana la acea ora.

Tribunalul Bucuresti a emis in data de 17 aprilie un mandat de arestare preventiva de 29 de zile pentru Vlad Duiculescu, la cererea procurorilor DIICOT.

Procurorii au solicitat instantei de judecata emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele hackerului, motivand ca acesta s-ar fi sustras permanent urmaririi penale si ca din datele pe care le detin reiese ca Duiculescu ar pregati savarsirea unor noi infractiuni.

Vlad-Constantin Duiculescu a fost retinut in urma actiunilor desfasurate de procurorii DIICOT, in colaborare cu ofiteri ai Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate - Serviciul de Combatere a Infractiunilor Informatice si Departamentul de Operatiuni Speciale al IGPR, precum si ai Serviciului Roman de Informatii, se arata intr-un comunicat remis joi de Parchetul General.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.