Senatorul PC Codrut Seres considera ca decizia procurorilor DIICOT de a trimite miercuri sesizarea la Parlament, dupa ce dosarul Hidroelectrica a fost tinut pe loc timp de un an de zile, are legatura cu inscrierea sa in cursa electorala pentru Primaria Baia Mare, informeaza NewsIn.
"Aceste cereri puteau fi trimise intr-o singura zi, pentru ca vin tot de la procurorul general nu din alte parti. Si, in al doilea rand, puteau fi trimise acum o saptamana, acum doua saptamani si nu una in ziua in care imi depun candidatura si inca una semnata de aceeasi persoana in urmatoarea zi, cu intentia clara de a permanentiza murdarirea sau toate chestiunile acestea de justitie televizata", a comentat Seres, la Realitatea TV.

El a precizat ca este vorba despre aceleasi dosare de acum un an, dosare in cazul carora a fost deja la Parchet pentru a da decalaratii, dupa care nu s-a mai intamplat nimic.
"E acelasi dosar de in urma cu un an. La momentul respectiv solicitam procurorului-sef de sectie sa infirme rezolutia de incepere a urmaririi penale pentru ca toate asa-zisele acuzatii erau aberante. Se spunea de iminenta caderii sistemului energetic national si se vorbea de grupul infractional constituit inainte sa devin eu ministru al Economiei si Comertului", a mai spus senatorul PC. El a adaugat ca, de un an de zile, in pofida acuzatiilor ce i s-au adus, sistemul energetic n-a cazut si Hidroelectrica este condusa de aceleasi persoane.

Seres considera ca Parlamentul "va face ceea ce probabil vor cere celelalte institutii ale statului".
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a cerut miercuri Senatului sa avizarea urmaririi penale in cazul fostului ministru al economiei, Codrut Seres, in prezent senator, si pentru cel de-al doilea dosar, "Hidrolectrica, in care acesta este cercetat de procurorii DIICOT.

Reamintim ca marti procurorii DIICOT au cerut avizarea inceperii urmaririi penale si in dosarul privatizarilor strategice. In dosarul "Hidroelectrica", Seres este cercetat sub acuzatia de subminare a economiei nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.