In ultimele 24 de ore, PTF Portile de Fier a fost tranzitat de peste 3.435 de persoane si 1.396 mijloace de transport, ceea ce reprezinta o crestere cu aproximativ 40% a traficului de frontiera fata de data de saptamana anteriorara. Ridicarea vizelor cu Republica Serbia pentru cetateni romani si scurtarea cu mult a distantei de deplasare pana la locul de destinatie, face ca multi dintre rezidentii in Italia, Spania si Franta sa intre in Romania prin PTF Portile de Fier I. Pentru evitarea aglomeratiei si a cozilor in vama, IJPF Mehedinti a luat masuri de suplimentare a personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor.

“Aproximativ 235 de politisti de frontiera desfasoara zilnic in aceasta perioada activitati de supraveghere si control a frontierei de stat, iar 26 de politisti de frontiera sunt implicati in actiuni de control, sprijin si indrumare. In aceasta perioada, politistii de frontiera mehedinteni vor intreprinde toate masurile necesare pentru gestionarea situatiei operative, exercitarea unui control riguros, prevenirea si combaterea actelor de coruptie, contrabanda, evaziune fiscala si a altor activitati ilicite”, a declarat purtatorul de cuvant al IJPF Mehedinti, comisarul sef Valeriu Pera.

Totodata, se va constitui o rezerva de personal, atat la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti, cat si in cadrul structurilor teritoriale subordonate, formata din ofiteri specializati care vor fi pregatiti sa actioneze in cazul in care se va impune.