Zeci de case din mai multe localitati constantene au ramas fara acoperisuri in urma furtunii de marti seara, iar alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta in cel pautin 15 localitati din cauza vijeliei, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit purtatorului de cuvant al CJC, Cristian Moldovanu, ultima situatie de la ora 23.30, arata ca furtuna a provocat pagube in localitatile Ostrov, Galita, Canlia, Coslugea, Lipnita, Baneasa, Dobromir, Razoare, Satu Nou, Oltina, Dunareni, Vlahi, Aliman, Ion Corvin, Viile, Floriile, Rasova, Cochirleni, Cernavoda, M. Kogalniceanu, Baltagesti, Crucea, Topalu, Capidava, Deleni, Medgidia, Pestera, Silistea, Saligny, Seimeni, Topalu.

La sediul Consiliului Judetean Constanta a fost activat, marti seara, grupul operativ de lucru pentru situatii de urgenta pentru a monitoriza situatia din judet si pentru a lua masuri pentru evitarea producerii de victime omenesti si a altor pagube materiale. Autoritatile au inceput evaluarea pagubelor produse de furtuna puternica care a rupt zeci de copaci care au avariat cel putin 30 de masini numai la Cernavoda, a smuls acoperisurile caselor si blocurilor si a doborit stalpii de alimentare cu energie electrica, iar la Crucea, Ostrov si Seimeni, acoperisurile scolilor au fost luate de vant.

In cel putin 15 localitati, alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta, iar echipele de la Electrica au fost solicitate sa intervina pe timpul noptii pentru remedierea defectiunilor. La orele 23.30, echipele reusisera sa remedieze alimentarea cu energie electrica in majoritatea localitatilor, cu exceptia satului Dunareni si comuna Ion Corvin. Echipe de la Drumurile Judetene au fost trimise sa actioneze cu utilaje pe drumurile comunale si judetene din Cuza Voda, Pestera, Pietreni, Ion Corvin, Aliman, Rasova, Cernavoda, Seimeni, Dunarea, Topalu unde circulatia se desfasura cu dificultate din cauza copacilor cazuti pe carosabil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.