Editia de astazi a site-ului Cotidianul.ro propune prin rubrica de dezbateri ‘Radical din 2’, ca “Monica Lovinescu sa aiba funeralii nationale”.

Comentatorii Cristi Teodorescu si Costi Rogozanu se afla astazi de aceeasi baricada a argumentarii.

“Doamna Lovinescu a fost decenii la rand una dintre putinele voci morale ale Romaniei. Si una dintre cele si mai putine pe care le-am putut auzi fara intrerupere. In anii minciunii institutionalizate in tara, ea ne-a spus adevarul si numai adevarul de la microfonul Europei Libere. A devenit o instanta mai puternica decat toate competele de judecata din Romania la un loc. Cu verdictele ei, aceasta impecabila doamna, impreuna cu sotul ei, Virgil Ierunca, ne-a sustinut increderea in bine, frumusete si adevar si inainte de 1989, si in primii ani de dupa Revolutie”, afirma Cristi Teodorescu.

Costi Rogozanu afirma de asemenea ,“Cred ca spiritul Lovinescu ramine in continuare unul incomod, foarte greu de procesat pentru publicul roman (a se vedea si Jurnalul Monicai Lovinescu care a darimat multe mituri). Nu funeraliile sint neaparat tema dezbaterii, ci tocmai forta unui tip de conduita intelectuala care e atit de viu incit nu-si va lasa vreodata dusmanii sa doarma”.

Monica Lovinescu a incetat din viata la Paris, in cursul serii de duminica. Trupul Monicai Lovinescu va fi incinerat joi la Paris, iar ramasitele sale vor fi repatriate, conform dorintei acesteia prevazuta in testament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.