Comisia de la Penitenciarul Jilava a aprobat ieri transferarea lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, campion la sah si rummy, la Penitenciarul de Maxima Siguranta Margineni.
Informatia a fost confirmata de Maria Georgescu, purtatorul de cuvant al Administratiei Penitenciarelor. "In cazul lui Ion Balint stiu ca s-a emis un aviz favorabil din partea comisiei penitenciarului de la Jilava. Aceasta cerere, impreuna cu avizul comisiei vor fi transmise mai departe catre Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP). Noi vom analiza cererea si avizul, dupa care vom dispune", ne-a declarat Georgescu.
Din noua locatie, cunoscutul interlop spera sa fie eliberat inainte de termen, dupa modelul fratelui sau Sile, care in urma cu doi ani a fost eliberat conditionat in secret, de comisia penitenciarului de la Margineni. O alta condamnare, de 15 ani, a facut ca interlopul sa ramana in continuare in arest.

Planul pus la cale de Nutu Camataru este simplu: a pus un "locotenent" de-al sau sa-i intenteze un proces, pentru o presupusa datorie, proces deschis la Targoviste. La scurt timp, Judecatoria Targoviste a facut o adresa catre inchisoarea Jilava cu cerere de transfer pe motiv ca Nutu Camataru "are calitate de reclamant intr-un dosar". "Ne-am opus transferului deoarece intentia lui Balint era clara, si anume aceea de a fi eliberat conditionat. Ne-am angajat sa-l transportam sub paza, la fiecare termen, la Targoviste. Nu stim ce vor decide cei de la Jilava, insa se fac presiuni mari pentru eliberarea lui Nutu Camataru din arest", ne-au declarat surse judiciare sub protectia anonimatului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.