Fostul prezentator al emisiunii "Periscop" de la Radio Romania Actualitati, Bogdan Radulescu, a fost sanctionat cu retinerea a 10 la suta din salariu timp de trei luni, in urma deciziei luate de Comitetul Director al Societatii Romane de Radiodifuziune.

El este sanctionat pentru o editie a emisiunii pe care o prezenta si in care a criticat prestatia si integritatea morala si profesionala a unor patroni de mass media sau jurnalisti, precum Dan Voiculescu, Bogdan Chirieac si Cristian Tudor Popescu. Este pentru prima oara cand se organizeaza o astfel de sedinta dupa decembrie 1989, potrivit "Initiativa Profesionala Radio Romania".

"Consider ca nu am gresit cu nimic din punct de vedere deontologic, si cu toate acestea se continua cu abuzurile. Este o forma de hartuire pe fata. Mi se pare mai jignitor si decat desfacerea contractului de munca. Voi ataca in instanta conducerea SRR", a declarat pentru Mediafax Bogdan Radulescu.

El a mai precizat ca saptamana viitoare va intra in greva foamei pe termen nelimitat "pentru discriminare si depolitizarea editoriala", afirmand ca "radioul public are in continuare acelasi reflex de servitute in aceasta perioada de campanie electorala care sta sa inceapa".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.