O corespondenta incendiara purtata intre Agentia de Medicina Europeana, Comisia de sanatate din UE si firma care produce vaccinurile de combatere a pestei porcine scoate la iveala o realitate uluitoare: lupta cu pesta porcina in Romania se face cu apa chioara.

Oficialii europeni au aflat ceea ce «Gardianul» avertiza de un an de zile, si anume ca produsele cu pricina sunt bune de aruncat. Romania a fost practic tara-cobai pentru un vaccin ineficient. Acest gest inconstient s-a facut de catre cei de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), iar in spatele sau se ascund interese financiare de ordinul zecilor de milioane de euro.

Vaccinul marker, despre care cei de la ANSVSA spuneau ca va alunga pesta porcina din Romania, este total ineficient. Aceasta este concluzia la care a ajuns organsimul de referinta al UE in domeniul vaccinurilor, Agentia Europeana de Medicina (EMEA), cu sediul la Londra. Acest lucru l-a spus presa din Romania inca de anul trecut, insa niciun oficial de la ANSVSA nu s-a sinchisit sa faca ceva. Ba mai mult, clanurile mafiote ce activeaza in interiorul acestei structuri de stat au amenintat cu procese ziaristii care au relatat acest lucru. Bomba care a explodat acum la Londra ar trebui sa se lase acum cu demisia tuturor celor vinovati si cu intocmirea de dosare penale pentru cei care au redactat strategia nationala de lupta cu pesta porcina. Se pare ca documentele ajunse in posesia redactorilor “Gardianul” se afla si pe masa Guvernului, premierul fiind nevoit acum sa ia o decizie in ceea ce priveste aceasta problema grava.

Producatorul vaccinului ii recunoaste ineficienta

Dupa ce EMEA a facut testele pe vaccinul marker folosit pe scara larga In Romania, acest organism european s-a adresat direct producatorului, adica firmei Intervet. Corespondenta dintre acestia o prezentam acum in exclusivitate. Producatorul recunoaste ca exista “defecte” la produsul pe care il face, dar invoca precedentul Romania. Cu alte cuvinte, cere o derogare de la UE, pentru a fi lasat sa-si termine programul de vaccinare solicitat de autoritatile de la noi.
Dupa testele facute de EMEA a fost emisa o alerta rapida pentru rechemarea de pe piata a tuturor loturilor de vaccin pentru pesta porcina clasica, datorita “problemelor de calitate ce afecteaza termenul de valabilitate”. Produsul era inregistrat cu o valabilitate de 3 ani, insa EMEA isi exprima ingrijorarea chiar fata de produsele mai vechi de 9 luni! Pentru a nu face valuri, oficiali de la Londra au incercat initial sa discute problema doar cu Intervetul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.