Cunoscutul alpinist roman Constantin (Ticu) Lacatusu, aflat intr-o expedit ie in Himalaya, nu si-a vazut inca in poze fetita nascuta sambata, la pranz, din cauza ca armata nepaleza i-a confiscat o parte din aparatura la care se conecta prin satelit si i-a interzis accesul la internet.
„El se afla acum intr-o tabara cu 200 de alpinisti si niciunul dintre ei nu are voie sa faca ascensiuni din cauza ca sunt vegheati zi si noapte de armata nepaleza, care le-a si interzis orice forma de comunicat ie. Nu sunt informati oficial de ce au fost interzise ascensiunile pana pe 10 mai si li s-a oprit accesul la internet, dar se pare ca pe-acolo este traseul flacarii olimpice care trebuie sa ajunga pe Everest, iar China si Nepalul incearca sa izoleze zona si sa limiteze informatiile ca sa nu existe incidente cu tibetanii“, a precizat Irina Pacurariu, sotia alpinistului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.