Spitalizarea prelungita a Patriarhului a ingrijorat, deopotriva, publicul si medicii, care sustin ca in lipsa complicatiilor pacientul nu avea de ce sa stea mai mult de o saptamana internat. Prea Fericitul Daniel a fost operat, pe 30 martie, la Spitalul Militar Central pentru o fractura de glezna.
Directorul spitalului a anuntat, dupa interventie, ca Prea Fericitul urmeaza sa fie externat in cel mult o saptamana. Rezerva in care se afla Patriarhul este strict izolata, nici macar medicii din spital neavand acces in zona. Informatiile lipsesc, Patriarhia anuntand ca PF Daniel nu doreste sa fie dezvaluite amanunte privind evolutia medicala. Ingrijorarile au fost alimentate si de interventia ministrului Eugen Nicolaescu, care a cerut constituirea unei comisii speciale de monitorizare a starii de sanatate a Patriarhului, care sa asiste medicii de la Spitalul Militar.

Specialistii iau in calcul mai multe complicatii care ar fi putut surveni: fie o infectie osoasa, care ar necesita antibioterapie prelungita, fie o tromboflebita, care ar necesita administrarea de anticoagulante pentru prevenirea unor complicatii, cum ar fi infarctul pulmonar, cerebral sau cardiac. Patriarhul Daniel ar mai putea suferi de osteoporoza, medicii presupunand ca aceasta afectiune ar fi de vina pentru ca osul s-a rupt la un traumatism minor si se vindeca foarte greu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.